2021-11-29 92 浏览
今日去到荃湾同朋友食饭倾下计 见到呢间酒吧餐厅 岩晒两个人一路倾一路饮饮食食环境都算阔落 枱同枱之间唔会话好近 饮野倾计一留 餐厅背景播住英文慢歌 环境气氛一流我地两个唔系好识叫cocktail 胆粗粗就问侍应有咩介绍 佢就介绍咗两款Seasonal Cocktail比我地🍸Stage Moscow Mule $68🍹🥒Cucumber Cooler $68两杯 cocktail都系偏清新 作为餐前cocktail 感觉唔错🥗🦐香煎带子大虾泰式田园沙律 $98沙律汁系酸酸辣辣好开胃 带子同大虾新鲜弹牙 配上柚子、车厘茄 感觉好清新 同两杯 cocktail 好似同一个系列咁 谂番头先个侍应应该系睇完我地叫既野食 再去推荐合适既餐酒 呢一点绝对要加分呢到既厨房属于开放式厨房 你可以睇住厨师煮嘢食 但同时佢个抽风系统系唔会令到你闻到有油烟味 佢地厨房较细睇落就可以容纳3-4位厨师 呢个厨房比较细都可以算系优点 因为上菜唔会好快 可以同朋友慢慢倾计🦀🍚新鲜蟹肉蟹膏意大利饭 $138呢个饭一拎到上嚟就好香 第一眼望落去蟹肉唔多 食落去蟹肉几鲜甜 个饭好浓嘅蟹膏味道 食食下先见到原来个意大利饭入

🍸Stage Moscow Mule $68

🍹🥒Cucumber Cooler $68

🥗🦐香煎带子大虾泰式田园沙律 $98

🦀🍚新鲜蟹肉蟹膏意大利饭 $138
呢个饭一拎到上嚟就好香 第一眼望落去蟹肉唔多 食落去蟹肉几鲜甜 个饭好浓嘅蟹膏味道 食食下先见到原来个意大利饭入面好多蟹肉 头先个面𠮶啲只系装饰 🤣但个饭我觉得有小小偏淋 如果可以硬番小小就冇得弹

🧀🍕水牛芝士薄饼 $118
呢啲大路既 classic pizza 都唔会有咩大惊喜个批底做得几够脆

总共呢餐两个人食左500零蚊 食到呢啲酒吧餐厅 我个人觉得几抵食 加分位系个侍应会配合客人食既野作出推荐 而小小既扣分位 就系个意大利饭淋左小小
水牛芝士薄饼
新鲜蟹肉蟹膏意大利饭