2016-02-21
上次系荃新天地行街见到呢间已经好想试,不过约好左朋友食上海婆婆,今次又过开黎,一于试下!见到呢幅墙,就知道系new York diner, 架车系型既!全店装潢都好美国怀旧feel波士顿龙虾汉堡 $178没错点这个完全系俾menu张图吸引了,好彩事实与相片相同,一样咁靓。龙虾肉不知有无一只,起哂肉,都几多,爽口弹牙,味道甜美,配汉堡包呢个配搭都几夹几夹好味,清清地,无平时牛肉/猪肉咁heavy海洋梳打 $28由深蓝渐变到透明,加埋汽泡,真系好靓,叫海洋梳打好适合!味道其实好似雪碧咁,加入左柠檬汁,好清新解渴,而且好大杯,可以二人share呢~特级牛柳拼大虾 $163牛柳无得拣熟度,而呢件大约5成熟,唔食得太生既建议试下同侍应讲唔好太生..好在我本身都系食5-6成,牛味算浓,肉质有嚼劲。大虾刚好熟,肉嫩爽口。配平时少有既阔薯条,炸得金黄,外脆内软,正自由女神梳打 $28玫瑰+抹茶+梳打,同样系好大杯,估唔到呢个配搭好夹,饮完后一直有玫瑰既花香系口中俳回不散,味道好有惊喜呢
波士顿龙虾汉堡
波士顿龙虾汉堡
海洋梳打
纽约顶级牛柳拼大虾
配平时少有既阔薯条,炸得金黄,外脆内软,正
自由女神梳打