2023-12-16
走入呢间小店,油黑锅亮,虽然装潢唔吸引,但食客满满,真系好彩喇!人流涌涌嘅背后,原来系因为佢哋嘅车仔面好有口碑!🍜拣咗三种𩠌:秘制猪皮、香滑鸡蛋,再加𠮶令人唔停口嘅自家酱炒鱿鱼。随手要咗一碗汤面,真系一流!汤底够香,面条Q弹得啱啱好,唔会过硬或者过烂。讲真,佢哋𠮶秘制猪皮真系挞着我心!韧韧地、皮脂比例啱晒味,加埋特制酱汁,一啖咬落去边有股滑润、边有股浓浓嘅五香气。周围望一望,食客无唔系一边食一边点头,多数都跟我嘅反应一样——满足!🤤最后讲吓佢哋嘅手工鸡蛋,色泽金黄,蛋香四溢,入口即溶,实在系蛋中之皇!总括嚟讲,呢间店虽然环境一般,但食物嘅味道,绝对系你食过车仔面榜上有名嘅选择。食住食住,都觉得饮杯冻柠茶最正!下次,我一定会再嚟攞份鸡蛋挞走,谂住都流口水喇!🤩🥚🍋