本身谂住出埋个台风居家篇先 但系琴日去完呢间cafe觉得体验太好忍唔住po左先!呢间cafe位于荃湾享和街嘅工厦2楼 占地空间好大 一入去可以见到纯白嘅一片空间 前面有一个帐篷 仲有好大片榻榻米比你摊上去放松自己!另一片就系木凳木台 后面仲有一片花花世界 系好治愈嘅暖色系~想嗌野食系要自己去cashier嗌完之后等待店员送餐 店员全部服务态度好好 好乐意答问题!而且呢度唔收加一服务费 啱啱开张like佢地社交平台仲有85折!🥪班尼迪蛋烟三文鱼杂谷酸种面包💰98由于呢度以健康食物为主 我地觉得呢个就特别吸引!呢个分层超厚而且好明显 最上面有半流心蛋 烟三文鱼 中间就系好fresh嘅牛油果 生菜 番茄 最下面有两块酸种面包酸种面包用手撕开质感好好 好有韧劲 食落口同普通面粉面包好大分别!整体搭配都好清新 点上蛋黄酱口味更加丰富!🍱日式安格斯牛肉饭定食💰128定食包括一碟洋葱金菇肥牛 胡麻酱沙律菜 胡麻酱豆腐同埋撒左日本味素嘅白饭 冇谂过豆腐加上胡麻酱可以咁清甜 搭配好正!金菇同洋葱都好甜 好配肥牛 但系个人觉得牛肉可以再加D调味 会偏淡左小小🍔自家制安格斯牛肉汉堡(配沙律或薯条)💰128汉

🥪班尼迪蛋烟三文鱼杂谷酸种面包
💰98
班尼迪蛋烟三文鱼杂谷酸种面包

🍱日式安格斯牛肉饭定食
💰128
日式安格斯牛肉饭定食

🍔自家制安格斯牛肉汉堡(配沙律或薯条)
💰128
汉堡可以选择配沙律或者薯条 沙律都系胡麻酱沙律菜 面包好特别系黑色嘅竹炭面包!入面都系基本嘅番茄 沙律菜 芝士同牛肉饼 整体会觉得有一种酸黄瓜味道 会偏酸左小小
自家制安格斯牛肉汉堡(配沙律或薯条)

🍹鲜橙梳打
💰42
话系鲜橙其实睇落觉得就系百香果茶🤣入面有好多百香果籽 配埋橙味果茶其实好清新!而且茶味好突出 有小小嘅橙嘅清香味飘出来 完全冇糖精味 好纯正清新!而且用一个细杯装好似饮清酒咁 真系好啱消磨时间😙
鲜橙梳打

🍧红粉佳人
💰49
呢杯都系健康之选 其实系香蕉 苹果同埋红菜头打成嘅smoothie 整体口感好似奶昔 但系唔会甜腻!
红粉佳人

整体来讲呢度可以不断relax同朋友倾计 训系榻榻米上面都好似露营咁!另外坐系好多绿色植物入面真系会心胸舒畅D 坐系度成个下昼同男女朋友拍下拖都系一个唔错嘅约会选择!

📌 Corefy (荃湾)
荃湾享和街68号2楼
2021-10-10