2021-05-25
已经bookmark咗一段时间西餐厅,因为朋友喜欢特色餐厅🍽所以约埋佢来chill吓🥂入到餐厅已经比装潢同埋周围布置吸引住😍虽然没有真🐱但好多可爱猫猫摆设,每个各落都挂满特色🐱🐱挂画,还有播放关于猫既影片,餐厅昏暗灯光好有情调🍷🍷都好适合情侣来把酒谈心❤😍下次要同埋老公来先原来餐厅Happy hour7:00前order Wine🍷cocktail🍹系Buy one Get one(拣唔同饮品都可以)我地选了俩杯Red Wine🍷Italy-Merlot Castel Torre $85Cocktail - Asia G&T $98(manual lemon gin, tonic, lemon glass)因为朋友话想食唔同款既菜式所以我地点了一个maincourse,加俩款Appetizer(大家share食)🦪香蒜牛油焗蚝6只 $88大大只蚝,焗出来又不会太缩少,都算抵食白酒罗勒煮蚬 $98蚬肉新鲜配上白酒,加上好浓好creamy罗勒味汁,带出蚬肉鲜味其实个maincourse都好大份😋香煎冰岛鳕鱼柳伴牛油忌廉汁$188 再加$30 for set前菜有餐汤🍅🥣🍞餐包系竹炭包😋点
我地选了俩杯
Cocktail - Asia G&T $98
🦪香蒜牛油焗蚝6只 $88
大大只蚝,焗出来又不会太缩少,都算抵食
白酒罗勒煮蚬 $98
其实个maincourse都好大份😋
前菜
有餐汤🍅🥣
🍞餐包系竹炭包😋点埋橄榄油同黑醋就更加美味
沙律🥗有鸭胸,新鲜沙律菜🥬🍅好清爽,加埋沙律醋非常醒胃美味😋
主菜🍽鳕鱼柳煎到好金黄色,外皮煎到好香脆,肉质鲜味吃落好爽口👍
餐饮☕因为之前order了wine,所以我只叫冻🍋水
甜品🍫朱古力味cake🍰好香浓朱古力但又不太甜😋好啱我地口味
虽然只点了三款菜式😋但每碟份量都大碟🍽最后加埋甜品🤗其实都好饱
值得赞👍餐厅店员都好有礼貌,经常主动帮我地换碟🍽另外好贴心服务💕就系不会一次过上哂食物,系逐样逐样送上,等客人吃完先再上菜,咁就不会容易冻哂👍