📍  Five Guys 🗓️ 28 August 2023喺荃湾开咗好耐嘅Five Guys,一直印象只系好贵所以未食过。店舖嘅食物系单点嘅,没有套餐。环境光猛同空间感足够,亦有花生免费供给客人食用,而且酱料及餐具也是自助的。今次叫咗以下嘅食物:🍴Cheeseburger $95非常足料嘅汉堡,内厚菜多,不过稍嫌牛油比较多,拎上手都比较油。🍴Bacon Cheeseburger $110其实同cheeseburger系一样不过加咗啲烟肉,啲烟肉系脆嘅碎粒,唔似外面𠮶啲成块上,容易啲食同埋味道更出。🍴Salted caramel milkshake $60好多人都话Five Guys嘅奶昔系必饮嘅,但比我想像中更甜,可能系点嘅味道问题?下次可能会试下加啲toppings入去。🍴Little fries $48虽然系little,但其实份量都唔细,而薯条嘅份量都冇受杯嘅限制,睇下图就会明白。呢到嘅薯条好有特色,会食到好绵嘅薯仔蓉喺入面,唔似某快餐店咁好似食空气😂价钱的确系美国价,店舖真系冇咩人。不过如果下次想揾个地方慢慢坐下,可能都会选择嚟叫个薯条慢慢叹。
📍  Five Guys
🗓️ 28 August 2023