2018-10-17
黎咗间位于小街嘅餐厅,一向不喜欢在商场内光顾连锁的餐厅,来到呢间西班牙餐厅 觉得高档多了,位置就不太大。入餐厅是七点多,只有一半的桌子有客。 店员推介了三款main, 因为同行都是女生,叫了两个肉,pork chop and steak.上到来的steak 哇大份,仲有很多伴菜。salad 都多,最近小在家用餐, 食得好开心。特别系西班牙薯仔。外脆内软,好小餐厅煮得份量啱好一口size,又包含口感,记住呢个西班牙薯仔。另外叫了个pork chop, pork chop 只看外表,腑为好干,点知切开,半肥瘦,加咗个盐,入味。个苹果本身麻麻地 见佢个pork chop 不错,试切一部份黎食,试完,又唔错㖞,外面个皮小硬,肉系微甜,有d 胶质嘅口感。好特别的味道,最后苹果都俾我地食晒。 有小小意犹未尽,但引饱饱地,就叫咗个pamaham流心蛋卢荀, 爽口好味!几有情调嘅餐厅,啱情侣或一班好姐妹去。