2018-09-23
系荃湾见到有间门面同内里都几靓同高级餐厅,但原来系食西班牙野,价钱又不算太贵,我同老婆未试过食正宗西班牙菜,于是入去试下吧。虽然店舖不算大间,但装潢绝对比足心思,望落有高级餐厅的感觉,唔错唔错。睇左餐牌之后叫左几个来试下先。【传统洋葱薯仔西班牙奄列- Classic spanish tortilla】上菜既时侯,我见这个有少少似日本既大板烧既奄列,比我想像中好,D道奄列好香口,口感亦好特别,同样配以沙拉酱,味道十分佳。【鲜芦笋配极上黑毛猪火腿及64度蛋- Asparagus 64c egg & jamon】成个感觉好精致呀,芦笋整得岩岩好,配上少少咸香既黑毛猪火腿最正,而温泉蛋个形状好靓好滑,成个配搭都好match。【香脆玉桂条配楱子朱古力酱 - Churros with nutella】这个甜品原来是西班牙著名的油条,但这里不是朱古力酱而是榛子酱,喜欢榛子有福了。即叫即炸的油条热辣辣,炸得又够金黄色又松脆,浸在榛子酱吃真系好正。