2022-05-29
老板娘米线虽然隐身喺熟食中心当中,但佢嘅受欢迎程度令好多米线fans专诚长途跋涉去品尝一下,企鹅妹就系其中一个😂 𠮶日夜晚食,好好彩排左半个钟左右,但听讲呢排有时要等2个钟先入到去🙈⭐️麻酸辣米线BB辣 (配单𩠌$48,加𩠌每款$12) 7.5/10汤底浓郁惹味,主要系麻味好出,啱晒重口味爱麻人士。平时如果唔算太食得辣嘅话,企鹅妹觉得BB辣都够lu,唔会食得咁辛苦。另外米线份量超级多😂细食嘅话可以留意翻食量叫少米~⭐️招牌酥炸鸡球 (配料) 9/10炸得热辣辣好香脆,入面嘅鸡肉嫩滑有肉汁,差唔多枱枱都会叫一点😋⭐️野菌腐皮卷 (配料) 8.5/10入面配料塞满左野菌同粟米,口感好丰富,而且腐皮好薄炸得酥脆,推介🫶🏻⭐️吉列猪扒 (配料) 7/10呢个相比其他炸物较为普通,可以唔叫都ok🐧企鹅妹食后感:老板娘系偏重口味型米线,汤底超浓郁超麻,好有佢地店铺嘅风味同特色,不过相对都会有少少油,所以间唔中食一两次就好了🤣另外炸物类配料都好出色,食完真系会捧住个肚走🤰🏻但见呢排咁多人排队,有少少却步🤏🏻,如果轮候时间短d就更加perfect啦👏🏻🐧企鹅妹推介指数: 8/10
⭐️招牌酥炸鸡球 (配料) 9/10
⭐️野菌腐皮卷 (配料) 8.5/10
⭐️吉列猪扒 (配料) 7/10
呢个相比其他炸物较为普通,可以唔叫都ok
🐧企鹅妹食后感:
🐧企鹅妹推介指数: 8/10