2021-04-15
之前成日觉得荃湾好似冇乜好食既日本料理餐厅,依家多左间啦!今次试左荃湾既鮨一,性价比都几高夜晚都会有定食供应,定食包括左沙律同埋餐汤!而且价钱都唔算好贵!三色丼定食呢一款三色当包括左三文鱼、帆立贝同埋甜虾,仲有蟹籽添!刺身嘅份量比预期中多,而且都好新鲜!蟹籽沙律青瓜丝切得好幼,咁样沙律酱就比较容易沾满每一条青瓜丝,沙律酱嘅比例啱啱好!清酒煮蚬每一粒蚬肉都好大粒,清酒味都几浓,但系唔会苦,个底仲有萝卜垫住,萝卜吸收左片汁同埋清酒嘅味道,都几清甜同煮得好腍香葱拖罗反卷都几有惊喜,起初以为只系将拖罗蓉包喺旧饭里面,点知原来有成座山咁高,反卷里面包嘅系青瓜丝,个拖罗用都几滑几香!特上锦绣刺身睇到个价钱嘅时候都觉得几抵,因为$398就有八款唔同嘅刺身,每款两件,而且仲有海胆同埋拖罗!除此之外仲有金目鲷、油甘鱼、牡丹虾、深海池鱼、䲞鱼同帆立贝!款款都鲜味无比,真心几抵!
三色丼定食
蟹籽沙律