2022-03-17
今日系第一日"疫苗通行证"实施的日子,lunch出去睇下,果然条街无咩人,所有食店都静过鬼。 趁佢第一日,去外面食嘢试下,去铭阳系因为之前食过觉得好味,加上依家情况,更加要支持。铭阳搬左后第2次来食,因为"通行证"关系,入去"do"完需要再比店员"do"多次,讲真好烦,睇住隔离枱搞左好耐,睇得出无论店员定食客都好无奈。好似我咁懒唔想扲点配搭,可以直接叫餐。其实可以叫饭,但我暂时见都系叫粉面多。H2 腩肉,牛柏叶,鸡尖,芝士肠,萝卜,猪皮($53)记得加腩汁!睇相都feel到汤底系重点!就咁睇落去,其实系有D油的,但好浓好好味!猪皮淋身,鸡尖好惹味,芝士肠正常。H5 鱿鱼,鸡尖,猪红,红肠,饺子,时菜($53)车仔面一定要叫鱿鱼!!铭阳的鱿鱼好入味,毎次必叫,红肠都算大片,饺子就一般。叫餐包一杯饮品,试了台式奶茶,感觉都系叫珍珠奶茶或其他特式饮品会好味D。
H2 腩肉,牛柏叶,鸡尖,芝士肠,萝卜,猪皮($53)
H5 鱿鱼,鸡尖,猪红,红肠,饺子,时菜($53)