2021-06-14
听朋友讲荃湾有间装修好似小木屋嘅餐厅,今次一于去试吓!离远就见到用黑色砖堆砌既一间餐厅,好Natural!餐厅装修都好森林系,墙身主要用砖头及绿叶陪衬,感觉好似置身于欧美风!入去坐低后,估唔到个Drink Menu都系用木板造😍至于饮品方面,因为餐厅唔会提供食用水供食客,变左需要叫樽矿泉水同Latte解渴!🍡香煎鹅肝配苹果蓉 HK$88质地好软熟好嫩!食鹅肝黎讲我认为最好既口感系外脆内嫩!但今次略嫌欠缺左少少🤏脆既感觉,另外配搭苹果酱甜甜地作为前菜几开胃!🍡烟熏带子海胆意粉 HK$268一上碟见到好多鱼子仲有大大粒带子好吸引😍意粉酱汁好浓郁,海胆味好突出,连埋鱼子一齐咬,啲鱼油喷出黎果刻令到海胆既鲜味更为丰富!带子都好新鲜好香烟熏味,又唔会煮得太老,真系想食多几粒!🍡西班牙黑毛猪鞍配蜜糖白酒烩苹果 HK$298切开后猪肉中间粉粉嫩嫩,咬落去质地厚实带嚼口,但又唔干!如果猪肉油脂分布更平均就💯分啦!猪鞍味道本身比较清淡,配埋苹果酱就好鬼夹!
入去坐低后,估唔到个Drink Menu都系用木板造😍
🍡香煎鹅肝配苹果蓉 HK$88
🍡烟熏带子海胆意粉 HK$268
带子都好新鲜好香烟熏味,又唔会煮得太老,真系想食多几粒!
🍡西班牙黑毛猪鞍配蜜糖白酒烩苹果
HK$298
切开后猪肉中间粉粉嫩嫩,
咬落去质地厚实带嚼口,但又唔干!
如果猪肉油脂分布更平均就💯分啦!
猪鞍味道本身比较清淡,配埋苹果酱就好鬼夹!