2021-10-03 171 浏览
入到荃湾探朋友,佢带咗我去呢间餐厅晚餐,一间几有格调嘅小石屋,装修几靓,感觉唔错。是日餐汤系南瓜汤,质地creamy好顺口,好香南瓜味,如果份量多d就好了。另一个系龙虾汤,汤有好浓郁既龙虾味道,而且有啲虾肉,鲜甜咸香,用来佐面包食一流,价钱贵少少都系合理。不得不提,面包外脆内软而且热辣辣。烧原只波士顿龙虾配果仁香茅茄蓉天使面我哋两个女仔都系龙虾控,好期待呢个main course。卖相好吸引,龙虾摆成心形形状,天使面有食用花做装饰,打卡一流。龙虾爆膏,虾肉爽口弹牙,有龙虾鲜甜味,但略嫌烧多咗d时间,干咗dd,好在连同酱汁一齐食补救番,很满足。天使面好挂汁,酱汁浓郁入味,加上香口果仁增加口感及香气,很不错。黑松露炒杂菌分量看似少,不过原来好多,入边有鲜冬菇同鲜蘑菇粒,香浓既黑松露连同菌类的确十分配合,健康又好味。Apple crumble with Vanilla ice cream 另外一个打卡食品,上枱时要准备好电话拍video。waiter 打开玻璃罩,顿时烟雾弥漫,甜品慢慢从神秘迷雾中清晰,感觉几特别。个apple crumble 热辣辣,萍果味清香加上少许玉桂味,饼碎好松脆,苹

烧原只波士顿龙虾配果仁香茅茄蓉天使面

黑松露炒杂菌

个apple crumble 热辣辣,萍果味清香加上少许玉桂味,饼碎好松脆,苹果爽软,两种截然不同嘅口感,连同Vanilla雪糕一齐食,一冷一热配合得宜。减肥都忍唔住食多几啖。

餐厅唔算好大,不过整体环境同气氛都唔错,侍应态度良好,食物质素佳。另外有个drink list, 都系一个饮嘢好嘅地方。