2022-11-14
上星期日同朋友行完大帽山,就留喺荃湾食埋晚饭先回家。荃湾我都好耐冇去过,变化十分大,已经唔系好识路。但我记得众安街系好多嘢食,所以就行过去睇下。去到大鸿辉中心楼下,见到有好多派传单嘅姐姐好落力咁样介绍食肆,我哋睇咗阵最后决定上去21楼打边炉。我哋六点钟入座,餐牌某部分嘅食物可以有七折优惠。呢度嘅食物全部都系散叫,而店员都好努力去介绍有啲乜嘢值得食同招牌菜。先黎order个 养生松茸菌汤底$88,汤底味道鲜甜,感觉滋润健康。佢个新鲜黄金炸响铃$68几特别,里面包咗咸蛋黄蓉,不过真系非常之邪恶,但又好食㖞。另外店员介绍咗我哋食哈虾油条$78,呢个可以直接食又得,或者放入汤底渌大约三秒拎起,虾滑就略嫌少咗啲,但系口感都几得意。另外再嗌咗个手打四宝丸$88,芝士虾丸几新鲜弹牙,蟹籽墨鱼丸亦都好鲜味。而朋友就最钟意佢哋嘅梅菜猪肉丸觉得好特别。如果你上去佢社交平台打卡like n share,就会送一个小食比你,我哋就嗌咗个脆金花炸虾丸$78,爽口弹牙有鲜味唔错。打边炉就一定要order嘢饮啦!我哋嗌咗一个自家制柑桔蜜$58/壶,刚刚好有三杯份量,都几好饮,可惜略为甜咗啲。
荃湾我都好耐冇去过,变化十分大,已经唔系好识路。
但我记得众安街系好多嘢食,所以就行过去睇下。
我哋六点钟入座,餐牌某部分嘅食物可以有七折优惠。
打边炉就一定要order嘢饮啦!