泰Grill (享和街)

Thai Grill (Heung Wo Street)
2024-07-11 71 浏览
位于荃湾广场附近新开嘅泰国餐厅,之前系海南鸡鸡煲店,依家重新装修变成泰国餐厅。晚市入到去已经好热闹,建议大家去之前先book定位。🍤蛋包虎虾炒金边粉 $128两只虎虾炸到好香口,个蛋网包住金边粉,令个卖相生色不少。入面啲金边粉甜甜地又辣辣地,口感烟靭。🥗猪颈肉酸辣沙律 $78睇错咗以为呢个系猪颈肉青木瓜沙律,虽然冇青木瓜不过都好好食,个沙律以猪颈肉、洋葱、青瓜🥒所制成,酸酸甜甜好开胃。最重要系啲猪颈肉切到薄薄地,外层焦香,肉质鲜嫩。🥖蒜蓉包(五块) $35突然想食蒜蓉包,喺冇点咖喱嘅情况下,就咁食已经好够味,包面上有劲多蒜蓉。🥓猪颈肉(一份) $78一份嘅份量真系几多,而且每一块都切得好均匀,外层焦香,内层又口感软嫩,就咁食已经好好味,点埋个酱汁就咁惹味。整体而言:食物款款都味道好正宗,上菜速度快。今日带埋👶🏻一齐去食,餐厅都好细心提供埋BB凳,而且BB搞搞震𠮶阵🤣,餐厅职员留意到枱面倒泻水,即刻递上纸巾,感觉好窝心💙。值得再来。

🍤蛋包虎虾炒金边粉 $128

🥗猪颈肉酸辣沙律 $78