经过见到呢间日式拉面店好多人排队,咁多人排队等嘅嘢食一定系好食嘅,就试一试啦!排队嘅时候店员会比餐牌你,等你可以慢慢谂想食咩拉面,店舖主要卖五种拉面,分别系鱼介猪骨汤拉面,骨胶原捞面,伊台风(蕃茄芝士汤底),沾面,同埋限定嘅极限台风。🍴 鱼介猪骨汤拉面 $78今次试一试佢个基本拉面,店舖建议试咗个汤最后先捞鱼介粉。食面一定要饮汤先,个汤超级浓猪骨鱼介味,食得到鱼介嘅鲜味,唔会好咸,好好饮。个面嘅份量好大,应该系一般拉面铺嘅1.5倍,如果食唔晒可以叫少啲份量嘅面,个面系比较粗,软硬适中,好有口感,好弹牙,个人比较钟意粗嘅面。叉烧比较瘦,但唔会太鞋口,ok好食。糖心蛋,虽然得半只,唔系好够食,但蛋味好浓。佢都有好多调味料提供,有蒜蓉,辣油,胡椒,七味粉,都好推荐大家加唔同嘅调味料,可以提升拉面嘅层次,亦都唔会食净系识一个味道会觉得好寡,我就比较钟意蒜蓉同辣油,真系好香口,令到拉面更丰富。推荐指数: 9/10整体嚟讲,真系好高性价比,$78食咗一碗份量咁多咁高质嘅拉面,真系觉得自己赚咗!推荐!

🍴 鱼介猪骨汤拉面 $78
今次试一试佢个基本拉面,店舖建议试咗个汤最后先捞鱼介粉。
叉烧比较瘦,但唔会太鞋口,ok好食。
糖心蛋,虽然得半只,唔系好够食,但蛋味好浓。

推荐指数: 9/10
鱼介豚骨汤拉面