2021-05-12
🤍一生悬面话说小妹成日都会去荃湾X-Land🥁次次都会经过尼间铺头🎪有次就去试下啦🤣又发现真系唔错㖞∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ◽️白汤豚骨拉面 7/10 (HKD 68)食面先饮汤👍🏻猪骨汤底好浓郁🥣而且个味道调教得非常好☺️饮完会想即刻饮多啖😉拉面弹牙🎾软硬适中🍜拉面挂汤🫕每一条面都包裹浓浓汤汁😋好味!随面附上两旧大叉烧🐽🐷叉烧好厚身但较干身😅略嫌唔够juicy🥤但味道都较得几好🤣唔错!*:・・:*:・゚・:,。*◽️ 特浓豚骨沾面 6/10 (HKD 78)沾面同拉面个汤底味道其实好相似👩👧但系个味就再浓啲🐷但我觉得咸得济🙊所以还好💆🏻而个面就再粗啲🤣一样挂汤👌🏻整体都几好食!*:・・:*:・゚・:,。*◽️ 章鱼烧 5/10 (HKD 28)章鱼烧入面包住一只章鱼仔🐙但个面浆太多🆗皮厚🧥即且唔系即整🙊拎出尼面唔系热辣辣🔥所以食章鱼烧都系帮趁番章鱼无双🙅🏻♀️好味劲多🧞♂️∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ 💭评分味道 6/10环境 6/10 ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ 🔹总结·好食过一风堂·但唔算最好食∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ 📍地点一生悬面 (荃湾千色汇) (📌荃湾)荃湾众安街68号荃湾千色汇1期3楼3
∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞
◽️白汤豚骨拉面 7/10 (HKD 68)
*:・・:*:・゚・:,。*
◽️ 特浓豚骨沾面 6/10 (HKD 78)
*:・・:*:・゚・:,。*
◽️ 章鱼烧 5/10 (HKD 28)
💭评分
味道 6/10
环境 6/10
🔹总结
·好食过一风堂
·但唔算最好食
📍地点
一生悬面 (荃湾千色汇) (📌荃湾)
荃湾众安街68号荃湾千色汇1期3楼3012号舖
#foodismylife荃湾
#foodismylife拉面
#foodismylife日本菜
∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞
#新界美食 #荃湾必食 #一世悬面 #香港拉面 #香港沾面 #香港章鱼烧 #人气餐厅 #荃湾拉面