Vision 8

2023-02-09 877 浏览
临近情人节 总系有种要食西餐嘅氛围 呢晚就嚟咗呢间西式餐厅食返个有情调嘅晚餐🍽️餐前面包有香脆薄片 法包 牛油软包各一件🍞 新鲜热辣嘅面包配埋蒜蓉牛油🧈 各款面包都有特色 我就最钟意牛油软包啦 够晒软熟😊V8田园沙律柚子醋配新鲜沙律🥗入面有新鲜无花果 好甜好惊喜呀🙈 仲有牛油果添🥑 好清新同健康 营养十足 系个好好嘅前菜香煎比目鱼配菠菜忌廉汁烩天使面一上碟已经闻到好香嘅鱼味🐟 菠菜忌廉汁味道唔会好咸 配埋鱼扒嘅咸鲜味就啱啱好 绿色嘅菠菜汁望落好健康🥰 比目鱼油香十足 鱼肉嫩滑 真系忍唔住一啖接住一啖咁食🍝 天使面份量都几多苹果木烧西班牙黑毛猪鞍扒有几款酱汁可以选择 我地拣咗黑椒汁 不过我觉得就咁食个猪鞍已经好好食🐷 呢块猪鞍好厚肉 餐厅用苹果木烧 令个猪味更香 呢个方法仲可以锁住肉汁 好Juicy呀 而且猪嘅口感好有质感 唔会系太干 太柴皮 好硬嘅猪扒😗Apple Crumble唔系间间餐厅都有呢款甜品 所以一有都会好想试吓🍎 杯嘅底系有好多玉桂味嘅苹果 面头就有啲脆脆 隔离仲配咗球云呢拿雪糕 我觉得三样嘢夹埋一齐食就最合适😝 冰冻嘅雪糕配埋啱啱新鲜出炉嘅Apple crumble 半融

餐前面包

香煎比目鱼配菠菜忌廉汁烩天使面

苹果木烧西班牙黑毛猪鞍扒
苹果木烧西班牙黑毛猪鞍扒

Apple Crumble
唔系间间餐厅都有呢款甜品 所以一有都会好想试吓🍎 杯嘅底系有好多玉桂味嘅苹果 面头就有啲脆脆 隔离仲配咗球云呢拿雪糕 我觉得三样嘢夹埋一齐食就最合适😝 冰冻嘅雪糕配埋啱啱新鲜出炉嘅Apple crumble 半融化嘅状态好吸引🙈
Apple  Crumble

呢餐友人就食得好满意啦 想食餐高性价比嘅西餐💛 呢间餐厅可以系一个选择呀