有钟意食辣嘅朋友真幸福,今次到朋友带我去揾食。呢间餐厅「麻辣好滋味」位于荃湾曹公坊,系香车街街市对面,餐厅好有大排档风味,提供烤鱼、川菜,及多款凉拌小食。《香辣烤青江鱼》烤鱼份量超大,选咗青江鱼,因为冇咁多细骨,鱼有先煎香,加炉再慢烤一会,吸收咗汁底更加好味。至于配料方面,精心配搭,包括有豆皮条、腌制过酸萝卜、豆腐、鸭血、大豆芽菜、炸黄豆、自家制魔芋等,非常丰富而且好食到不得了。《泡椒田鸡》本身钟意食田鸡嘅我,因为觉得用泡椒煮比较少食同几得意,所以决定试吓。泡椒味酸酸辣辣,田鸡肉嫩,整体味道香浓,十分惹味。加埋支冰冻啤酒,食下倾下,不亦乐乎。吾饮啤酒,亦可饮加多宝降降火。除了烤鱼,餐厅仲有提供特色清汤牛腩煲及羊腩煲,并配备火锅配料供选择。老板娘及店员都很招呼周到,介绍餐厅招牌及撚手菜。主厨空闲时亦会同客人倾下计交流,十分亲切。
有钟意食辣嘅朋友真幸福

《香辣烤青江鱼》