2021-12-19
今日约左几个朋友来呢间餐厅食lunch,贪佢D素整到肉咁,健康得来唔会太抗拒😂餐厅地方唔大,一眼望晒,冇太多装饰,走简约风😀我地叫左🍠香芋蕃薯波波、🍟蕃薯条配黑松露纯素蛋黄酱、🍝不可能肉酱意粉、🐷日式咖哩吉列猪扒意大利饭、🍕麻辣青酱墨西哥薄饼同4杯野饮~🍠香芋蕃薯波波 ($48)一碟6粒,个皮好脆,入面系蕃薯蓉同芋头蓉,好软淋淋,好食😋🍟蕃薯条配黑松露纯素蛋黄酱 ($68)一上枱已经觉得好吸引😍蕃薯条又粗又金黄色,放满晒碟😗个酱虽然系纯素蛋黄酱,但同正常个D冇分别😂🐷日式咖哩吉列猪扒意大利饭 ($108)虽然系新猪肉,但口感除左有少少唔同之外,大致同普通猪扒冇分别😂猪扒面放两块🍎苹果,感觉好清新~咖哩系日式咖哩,唔辣,几好~🍝不可能肉酱意粉 ($88)意粉唔淋有咬口,个肉酱味道o岩o岩好😉🍕麻辣青酱墨西哥薄饼 ($128)个薄饼有两层,面个层系青酱、菇、酸青瓜同火箭菜;下面个层就系得青酱~🌿火箭菜有好多,舖满晒薄饼面~但食落有种椒麻味,同埋D料一路食,一路跌,有D麻烦😓我唔识欣赏呢个薄饼🤦♀️🥛桃胶红枣桂圆燕麦奶 ($46)年纪大,要走养生路线,所以叫左呢杯😆料都算几多~暖暖地,饮落
餐厅地方唔大,一眼望晒,冇太多装饰,走简约风😀
🍠香芋蕃薯波波 ($48)
一碟6粒,个皮好脆,入面系蕃薯蓉同芋头蓉,好软淋淋,好食😋
🍟蕃薯条配黑松露纯素蛋黄酱 ($68)
一上枱已经觉得好吸引😍
蕃薯条又粗又金黄色,放满晒碟😗
个酱虽然系纯素蛋黄酱,但同正常个D冇分别😂
🐷日式咖哩吉列猪扒意大利饭 ($108)
猪扒面放两块🍎苹果,感觉好清新~
咖哩系日式咖哩,唔辣,几好~
🍝不可能肉酱意粉 ($88)
意粉唔淋有咬口,个肉酱味道o岩o岩好😉
🍕麻辣青酱墨西哥薄饼 ($128)
个薄饼有两层,面个层系青酱、菇、酸青瓜同火箭菜;
下面个层就系得青酱~
🌿火箭菜有好多,舖满晒薄饼面~
但食落有种椒麻味,
同埋D料一路食,一路跌,有D麻烦😓
我唔识欣赏呢个薄饼🤦♀️
🥛桃胶红枣桂圆燕麦奶 ($46)
年纪大,要走养生路线,所以叫左呢杯😆
料都算几多~
暖暖地,饮落又几好饮,唔错😋
最后埋单,四个人共 $649
食物质责整体唔错😊
不过服务有待提升🤦♀️
店员有礼貌嘅,
但好多时都系企左响厨房水吧位,客人需要协助时,都要等一阵先至有反应😓