2023-10-02 737 浏览
话咁快又到happy Friday,辛苦左一个礼拜,我同朋友都谂住好好奖赏自己,所以今日我哋拣咗嚟到荃湾一间刺身火锅私房菜食晚饭😃😃😃我哋拣咗佢哋嘅4人火锅刺身套餐,套餐包括有:#精选刺身拼盘#冰豆腐清汤底火锅 (可以双并)#美国谷饲肥牛#桂花蚌 #招牌四色拼: 手工虾饺、云吞、饺子、菜肉手工饺#手打四宝丸: 爽弹牛筋丸、潮州白鱼蛋、虾丸、手工丸#杂菜拼盘 头盘,头盘系一个超正嘅刺生精选!就系三文鱼腩、希灵鱼、吞拿鱼同带子,食材新鲜,肉质嫩滑,每一口都鲜味十足。吞拿鱼厚实又肥美,令人口齿留香。佢哋嘅希灵鱼肉质紧实,有韧度,每一口都充满咗鱼嘅鲜味同香气,食落就好有质感!带子鲜甜,入口即溶,正👍🏻火锅非常真材实料!啲牛丸一咬就爆出好多肉汁,真系超享受,佢哋嘅美国肥牛好鲜嫩,牛肉味好浓郁,真系令人味蕾为之一振!啲火锅汤都好正,清甜又滋味。汤底煮得够耐,充满猪骨嘅香气!而且,呢度啲桂花蚌口感好特别,蚌肉鲜甜多汁,质感软滑,每一口都好有爽劲!总括嚟讲,呢度嘅手打牛丸﹑桂花蚌﹑剌身都系一个不容错过嘅食物!食材新鲜,多款选择,环境舒适,绝对系一个打边路,三五知己聚旧的好去处!

#精选刺身拼盘

#冰豆腐清汤底火锅 (可以双并)
#美国谷饲肥牛
#桂花蚌
#招牌四色拼: 手工虾饺、云吞、饺子、菜肉手工饺
#手打四宝丸: 爽弹牛筋丸、潮州白鱼蛋、虾丸、手工丸
#杂菜拼盘

带子鲜甜,入口即溶,正👍🏻

• 手打四宝丸
  • 苏潮靓锅