2022-12-22
天气冻冰冰约咗潮伟去食私房菜,放工聚脚点就喺荃湾,大鸿辉(荃湾)中心21楼 高高在上,望出去嘅夜景都特别靓,一班朋友仲可以订VIP房食靓景私房菜。店长推介经典小炒皇 、鲜果一口咕噜肉、花菇鲍鱼鹅掌煲,样样都好正。不过我哋当晚好想打边炉🍲小菜,就留返下一次啦!百香果特饮系百香果入面有粒粒口感,味道酸酸甜甜,冻冻的好开胃,同埋咁大杯,配埋冰好爽。向西猪骨煲今晚主角之一,成个煲望落都好色彩缤纷。向西猪骨煲中间劲多猪骨,咬落一脆一软嘅,另一火锅之选,用料出色, 啱晒钟意食猪骨嘅朋友, 如果一家人食嘅话一齐叫都好好👍上等手切安格斯牛小排呢个上等手切安格斯牛小排真系必须要推介,上菜果刻就已经见到漂亮的牛雪花,放落汤滚两下,闻到好香嘅牛肉味,牛味好浓郁,带有好香嘅牛油脂香味,食落少少甜,口感好滑,肉质都好滑,劲厚身食落好有口感,味道非常好。招牌四式拼凤城水饺🥟港式鲜虾云吞、韭菜饺、梅菜猪肉饺。鲜虾味比其他材料明显,就咁食肉质软腍唔韧。梅菜猪肉味够浓,点火锅酱汁咸中带酸辣,配乌冬食就最啱。韭菜饺味道非常好。自己几钟意食招牌四式拼,鲜味十足而且食落好弹牙爽口,必食啊!绝对会想 encore。杂菜拼盘食咗
百香果特饮
向西猪骨煲
上等手切安格斯牛小排
招牌四式拼
杂菜拼盘
食咗咁多肉,梗系要食啲蔬菜平衡下啦!新鲜翠绿,最紧要干净,配埋汤底特别鲜甜。
稲庭鸟冬
淀粉质女孩话想食乌冬,咁就完美够晒饱肚。
这是我第一次吃苏潮韩海火锅私房菜,令我很惊艳,出乎意料的好吃!尤其是他的上等手切安格斯牛小排,浓浓的牛肉味,超级好吃,好适合一大班朋友聚会,下次再来!