2021-04-29
今日朋友生日拣左黎呢间居酒屋庆生,本身自己对荃湾都唔算太熟悉,但估唔到呢区竟然有一间咁高质素嘅居酒屋, 入到黎餐厅已经畀呢度嘅布置吸引咗,真系好有日本feel, 餐厅既面积唔算大,座位唔多,好彩朋友醒目一早book定位,如果唔系应该都唔使旨意帮衬到我地7点黎到已经full晒 打开精致嘅menu, 见到选择都几多,真系花多眼乱好难拣,每一样都好想试下,但我地始终得2个人,所以不能叫太多最后我哋点咗 竹寿司盛合 $198 蒲烧鳗鱼 $108海胆松叶蟹黑松露选汁炒饭 $138天妇罗成盒 $108自己最欣赏就系个炒饭,餐厅好大方有好大pat海胆,而且每一啖都有好浓沃嘅黑松露味道, 再加上松叶蟹既蟹肉,真系非常吸引 另外,竹寿司盛合都好值得推荐,入面10款寿司都系师傅精心挑选,全部都好新鲜,我最钟意就系帆立贝同埋吞拿鱼寿司,真系食过返寻味 如果有机会一定会再嚟帮衬,临走嘅时候见到门口写住lunch定食买一送一,如果喺附近返工同埋住嘅朋友可以得闲嚟试下,真系非常抵食又高质素
最后我哋点咗
竹寿司盛合 $198