2021-05-26 3308 浏览
荃湾有好多小店, 今次拣左<花 居酒屋>, 用左Openrice订位好方便, 去到直接入座唔洗再等! 餐厅做紧午市定食买一送一, 连星期日都有, 非常抵食海胆鱼生丼鱼生有好多款, 包括有三文鱼、甜虾、北寄贝、油甘鱼、带子、三文鱼籽同埋海胆, 估唔到都有几多款, 份量十足! 鱼生食落都几新鲜, 厚薄适中, 海胆完全冇腥味, 抵赞! 而碗饭入面仲有玉子+生姜片, 伴饭食唔错! 另外定食仲跟埋面豉汤, 茶碗蒸, 中华沙律同日式沙律!! 面豉汤&中华沙律就正正常常, 而茶碗蒸d蛋好滑, 有蟹柳同菇! 日式沙律d菜都好新鲜, 配上芝麻酱! 好fresh☘️极上寿司定食寿司有10件+2个小卷物, 包括有:三文鱼、油甘鱼、北寄贝、带子、赤虾、鳗鱼、蟹籽、海胆、吞拿鱼蓉小卷物2件、玉子2件寿司整体都好新鲜, 鱼生入口鲜甜, 个人觉得最好味系带子, 厚切得黎又鲜甜! 回味无穷~~ 另外仲有一碗乌冬, 好好味好弹牙, 餐厅仲好细心有提供到七味粉, 令乌冬食落更加香口! ▪️整体呢间居酒屋性价比真系超高, 嘢食新鲜好味之余, 价钱又平, 两个人埋单$200有找, 真系超抵食!! 十分推荐~~

寿司有10件+2个小卷物, 包括有:
三文鱼、油甘鱼、北寄贝、带子、
赤虾、鳗鱼、蟹籽、海胆、
吞拿鱼蓉小卷物2件、玉子2件