2023-11-06
依间餐厅位于荃湾最多野食既大鸿辉楼上,一入到去就见到海鲜档有好多新鲜海鲜,对于海鲜控既我即刻心心眼😍。另一边的雪柜内有多款生肉串烧同饮品雪糕。海鲜款式:蚝、砚、螺、扇贝,鱼🔥玩住烧🔥每枱客人坐既位置旁边都有一个水缸放生虾。边烧烤边近距离望住虾虾游水超得意。我想夹D虾上嚟,但佢地太生猛,更发生「走左」两只虾既哈碌情况。提示系一定要夹实虾既中间,之后夹落冻冰水筒再盖上碟子等几分钟先烧。依款虾既品种系大头虾,虾头有好大pat虾膏,一啖吸入的感觉很幸福呢~ 加少少盐烧会更好味。🔥鲜味海鲜烧烤🔥所有海鲜清烧已经好够味(因为烧烤大火会逼出海鲜既海水味,自带少少咸味),食落全部都好鲜甜香口。当然加入牛油同蒜蓉酱油可以提鲜。鱼亦非常鲜,将鱼皮烤至两面脆身,加入烧烤辣椒粉,鱼质系 超滑一咬即融,一梳梳肉咁食。⭕值得一提,烧烤炉有上、下两格更方便到客人可以同时烧烤多款食物。💯🍴另外生肉串烧亦非常好食。依间烧烤餐厅食物非常高质,任食时间亦令人高兴,一般烧烤餐厅都系烧1.5-2小时会有少少赶,而依间为客人提供3小时的慢活时光,可以慢慢享受食物。❤️钟意海鲜既朋友仔一定要到荃湾食「虾虾烧」享受慢活烧烤时光~
海鲜款式:蚝、砚、螺、扇贝,鱼
🔥玩住烧🔥
🔥鲜味海鲜烧烤🔥