2021-05-11
荃湾除咗南丰纱厂,原来附近工厦都有好多唔错既cafe。以木系为主既装潢,坐近窗边,更可以望到海景,令人心旷神怡。😎Afternoon tea set special promotion $288/2 ; $148/1 (免加一)呢个3层高既tea set 最岩我呢啲港女打卡☺️外观好精致,有水准,以呢个价钱黎讲cp值极高!🥳仲要包2杯野饮!同闺蜜👭/ 妈咪黎就岩晒!食物方面,有咸点与甜点art1 咸点:北海道带子一口酥🧊:酥皮香甜松脆,最上层除了有以鲜带子卷成花状之外,底层仲有铺满沙律虾,口感层次十足!😋香芒海虾🦐红菜头酥:香芒海虾红菜头三种口味融合在一起,非常新鲜,外型已粉红色酥皮篮包住, 十分吸引。唯独酥皮好似摆得太耐,有少少硬。牛油果沙律蛋多士🍞:完美组合,多士香脆,配上牛油果沙律🥗,质感软滑香浓😋黄金鸡肉条🐥:钟意食香口野嘅朋友唔好错过,同埋记住亲热食😂自家制冰梅浸串茄🍅:梅酒味太重,一般般🥲Part2 甜点:英式松饼🧈芒果热情果慕丝蛋糕🥭金橘伯爵茶慕丝蛋糕🫖柚子芝士蛋糕🧀石板街朱古力蛋糕🍫斑斓意式奶冻🍃甜点方面,比较钟意柚子芝士蛋糕🍰,识落柚子味香浓,芝士软滑,两者一甜一酸,味
食物方面,有咸点与甜点:
Part1 咸点:
北海道带子一口酥🧊:
香芒海虾🦐红菜头酥:
牛油果沙律蛋多士🍞:
完美组合,多士香脆,配上牛油果沙律🥗,质感软滑香浓😋
黄金鸡肉条🐥:
钟意食香口野嘅朋友唔好错过,同埋记住亲热食😂
自家制冰梅浸串茄🍅:
梅酒味太重,一般般🥲
Part2 甜点:
英式松饼🧈
芒果热情果慕丝蛋糕🥭
金橘伯爵茶慕丝蛋糕🫖
柚子芝士蛋糕🧀
石板街朱古力蛋糕🍫
斑斓意式奶冻🍃
甜点方面,比较钟意柚子芝士蛋糕🍰,识落柚子味香浓,芝士软滑,两者一甜一酸,味道控制得刚刚好。
斑斓意式奶冻🍃有两个唔同嘅层次,由底层嘅香浓斑斓味,到面层既椰香,令人忍唔住想食多杯😛
英式松饼外脆内软,唯独牛油🧈味可以更重!