2020-09-30
今日嚟到荃湾大鸿辉中心, 呢栋大厦全部都系食肆意, 打边炉最出名。今日就去试下咗点心火锅放题!我钟意中式点心, 呢度系一个价钱, 任点任食。点咗凤爪、虾饺、烧卖、小笼包、椰汁馒头。点心特别之处系自家手工制作, 畀出边食到嘅大粒。虾饺好多虾肉, 爽口弹牙, 材料新鲜。 烧卖啖啖肉, 十分鲜嫩。馒头充满椰汁清甜味。自助点心区仲有煎酿三宝、猪脚姜、猪红、猪皮、鸡脚、串烧鸡肾, 前菜等, 真系几多选择!煎酿矮瓜 鱼肉爽滑弹牙, 香口惹味!火锅可以拣鸡煲或者汤底价打边炉。我地食完点心都半饱, 就拣咗个猪骨汤底。呢度火锅配料都几多, 海鲜有海虾、脆肉鲩腩、墨鱼滑等!材料几新鲜!火锅自助区仲有丸类、蔬菜、啤酒汽水, 自己选择, 款式多几特别。我就钟意呢个碧螺春, 冰冻解渴, 又可以消滞减腻!