系荃湾杨屋道街市入面原来仲有餐厅 次次经过都见到呢个白色嘅外表都唔知佢原来系冰室 原来呢间食奄列已经驰名已久 日日都有好多人排队 但系入面空间好细 我地两个人去都要搭台坐🥶🍳拉丝芝士奄列💰42入面招牌菜式就一定要试奄列 不过原来仲有芝士版 咁身为芝士爱好者嘅我就必试啦🤣奄列配有一块无烘底嘅牛油多士 不过要食完个奄列其实就会饱死 一挑开就可以撩起满满嘅芝士 趁热可以拉丝 冻左之后就会变成一旧旧不过都系丝状!滑蛋炒得算啱啱好 唔系超滑嫩但系都有未成形嘅蛋清 成个口净系食到蛋味 仲有滴紧嘅蛋汁真系分外诱人 火腿份量都好多 但系食耐左真系会好滞 同埋会觉得漏 就算冇芝士斋食咁多蛋应该都会超级漏 所以建议要share食!🥪咸牛肉蛋三文治💰30呢度嘅咸牛肉蛋三文治可以烘底 会焦香好多!蛋都真系超级厚 蛋汁都流到面包上面 存在感太高 好彩咸牛肉都够味可以拍得住D滑蛋 上面嘅面包被咸牛肉嘅油浸软左都有咸牛肉嘅香味 整体几好味!性价比几高🥠卤水豆腐💰13呢旧卤水豆腐都算大块 配上豆瓣酱会特别香口 但系斋食就会比较淡啦原本仲谂住试下凤凰奶霜 但系check左下原来都系蛋黄做嘅实在系唔想再食蛋啦🤣所以都系冇

🍳拉丝芝士奄列

咸牛肉蛋三文治

🥠卤水豆腐
💰13
卤水豆腐

原本仲谂住试下凤凰奶霜 但系check左下原来都系蛋黄做嘅实在系唔想再食蛋啦🤣所以都系冇嗌 整体来讲呢度适合隔好耐特别想食奄列个阵食一次 一次都够饱好耐 惊漏嘅就唔好食晒成份喔!

📌 嘉乐冰厅 (荃湾)
荃湾新村街40B号地舖
2021-10-24