🚲趁住天气转凉 周末去左踩个单车 感受一下短暂嘅秋天气息⛱去到科学园 拣左呢间系科学园嘅餐厅试下 平时都好少有机会黎呢边🍃餐厅有室内座位同少量半露天座位 外而有一个大草地 环境好舒服🐟炸鱼薯条 $118炸鱼超级大条 大过成只手掌 炸鱼用左啤酒炸浆 食到有啤酒味 外皮炸得非常香脆薯条系粗薯条 同burger配嘅薯条唔同 呢款薯条比较粗同唔算脆🍝三文鱼香草酱宽条面 $148三文鱼肉质好鲜嫩 唔似系雪藏鱼 调味亦出色 香草酱好浓 宽条面好挂汁 不过香草酱通常食到底会冇少少油🍎自家制苹果批 $58见到都多人推介呢个 一试就觉得好满意 卖相唔错 云呢拿雪糕系食到有云呢拿籽 上面嘅焦糖酱冇抢过云呢拿味苹果批超多苹果肉 带有淡淡肉桂味 感觉健康又清新 外皮系香脆嘅曲奇皮 一个好食嘅甜品真系令成餐饭升华🫐Berry Paradise $52沙冰非常足料 饮得出系用左好多红桑子同蓝莓打成 饮到唔少细细粒核😂🥭Mango juice $32唔会觉得酸 踩完单车饮好解喝🍴整体食物质素不错 加埋环境真系好正 放假同屋企人揸车去 或者去开白石角科学园踩单车都可以拣呢间享受一个chill嘅下午

🚲趁住天气转凉 周末去左踩个单车 感受一下短暂嘅秋天气息

🐟炸鱼薯条 $118