2022-11-27 296 浏览
🎤「我哋呢班打工仔 一生一世为钱币做奴隶」呢首 #半斤八両 唱足咁多年无人不晓就系因为咁多年黎都唱足一班打工仔既心声!🐶人人都想用最少既钱换最多既野做左咁耐人 我可以好明确话你知#以物易物 呢个游戏唔好玩☹️不过唔好玩 都要继续玩👉🏻👈🏻两草今年年中系旺角卷土重来出名系草根价钱 平民美食 食个回忆 食个情怀 食到饱而想当年既#两草 即系宜家既廿蚊 又换到啲咩返黎?✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎⍥ 小笼包胡椒汤 ❙ $40小笼包好味!皮唔算薄,因为有胡椒汤所以唔会干,馅料都大大旧,汤底有啲似肉骨茶😂胡椒香浓郁,饮完几暖身,我喜欢🫰🏻⍥ 胡椒肉骨茶 ❙ $36失礼晒我系第一次饮肉骨茶,一闻就知补野😂饮落有药材味之余亦有阵阵胡椒香,驱寒一流!三大旧肉都不能忽视🤤一咬就骨肉分离,好稔又入晒味。不过我地就嫌佢唔够热,相信滚啲效果会更令人满意😌⍥ 蛋炒猪肠粉 ❙ $25😍喂~坚香㖞!调味恰当,唔会过咸或太甜而且算炒得干身唔会油林林,真心几好食😆😆⍥ 香煎脆边蛋肉饼饭 ❙ $40碗细细显得装到满满的!🤤㶶边太阳蛋,蛋黄呈橙黄色,面头大量青葱,过份吸引🤩肉饼薄薄一层,睇就唔多觉眼,食落会明显少少
🎤「我哋呢班打工仔 一生一世为钱币做奴隶」
呢首 #半斤八両 唱足咁多年无人不晓

两草今年年中系旺角卷土重来
出名系草根价钱 平民美食
食个回忆 食个情怀 食到饱
而想当年既#两草 即系宜家既廿蚊
又换到啲咩返黎?

✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎

⍥ 小笼包胡椒汤 ❙ $40

⍥ 胡椒肉骨茶 ❙ $36

⍥ 蛋炒猪肠粉 ❙ $25

⍥ 香煎脆边蛋肉饼饭 ❙ $40
碗细细显得装到满满的!🤤㶶边太阳蛋,蛋黄呈橙黄色,面头大量青葱,过份吸引🤩肉饼薄薄一层,睇就唔多觉眼,食落会明显少少,总体系唔差,不过就无惊喜噜🤭

⍥ 滑蛋叉烧饭 ❙ $38
蛋都算滑溜,但相信可以再滑啲🤣叉烧唔会太肥,份量都多,海量葱粒好加分💕又系一碗你想像到既味道😚

⍥ 咖央多士 ❙ $22
咖央听闻系店家自家炒,薄薄一层慢慢渗出椰香😋唔会过甜!多士微脆香口,齿颊留香。

⍥ 柠檬薏米水 ❙ $22
听讲系自家制,好彩甜度低,解到渴亦好清新👍🏻减肥利尿去水肿最适合不过🥹

⍥ 丹南咖啡 ❙ $22
听讲系炼奶代替一般砂糖,所以额外会多左阵奶香味,我就唔识欣赏啦🤣