2011-10-30 95 浏览
记得第一次黎光顾,系因为听朋友讲呢间Saizeriya好鬼抵食,简直系平民饭堂,光顾过之后,我发现...其实唔系平民,应该话系草民更贴切。如果平日过左7:30pm黎,等位就梗架喇,睇下等几多位架者,两个人就快d。是夜星期三,7:45pm,两位,唔使等Saizeriya系源自日本千叶的意大利家庭式连锁餐厅,佢好似快餐店咁,除点餐服务同超强冷气系统外,服务就唔系点有架喇,自助式既水吧,主意唔错,d人要饮水都系自己斟既,悭埋果d唔饮水既人果份。至于食物质素都算得上ok,上菜速度更加系一试难忘。记得上一次又系两个人食,因为一次过叫左好多菜式,而佢地又系15分钟内差唔多同时间送到,最后d𩠌冻晒我地都未食到一半今次醒喇,先点左两客周打海鲜汤同一个芝士意大利包。每次黎都要饮周打海鲜汤,因为佢够浓又多料,用热烘烘既意大利包配衬,虽然唔算得上系精,但系都可以称得上劲。之后再点左烟三文鱼、吞拿鱼薄饼、辣汁烟肉长通粉。烟三文鱼,算系过得去啦,但如果俾我拣前菜,其实会拣田螺,比起烟三文鱼出色好多。吞拿鱼薄饼,讲真以$2x既价钱,呢个薄饼算系多料架喇,而且最欣赏系佢个饼皮,好松软,好好食。辣汁烟肉长通粉,真系有

周打海鲜汤
芝士意大利包
之后再点左烟三文鱼、吞拿鱼薄饼、辣汁烟肉长通粉。烟三文鱼,算系过得去啦,但如果俾我拣前菜,其实会拣田螺,比起烟三文鱼出色好多。吞拿鱼薄饼,讲真以$2x既价钱,呢个薄饼算系多料架喇,而且最欣赏系佢个饼皮,好松软,好好食。辣汁烟肉长通粉,真系有今次冇下次呀!?我地呢d钟意食辣既人,遇上辣椒油煮烟肉长通粉,食左半碟已经唔想再食。我谂全晚最败笔都系呢个长通粉
烟三文鱼
吞拿鱼薄饼