2021-10-29
餐厅位于亿利楼下,虽然近大街但系佢个门面几低调,所以我平时经过都唔系好觉🤣直至有一日朋友推荐,我先留意到原来个度有间餐厅🤭~~~🍲洋葱蘑菇汤🪄7/10虽然系lunch set附送嘅,但非常足料汤非常浓而去惹味,馅料都好味,啱晒我呢啲钟意重口味嘅人😆不足之处就系黑椒落得重手左🤐.🍕芝士四重奏($116)🪄6.7/10本身对呢个pizza都几大期望,因为朋友话佢同事极力推介😂😂点知食落唔系太啱我地口味🥴批厚度适中,但咬落较韧芝士方面分别有mozzarella, taleggio, gorgonzola, parmesan🧀一开始以为有咁多芝士一定有拉丝,点知冇😂😂另外唔知系未因为blue cheese嘅关系,pizza食落好咸,而且太抢味🤧.🍝肉酱千层面($78)🪄7.6/10呢个有惊喜!😋😋肉酱好香,味道同平时出面食到嘅有啲唔同即叫即整,热辣辣食好正!🥰.🐔蒜香巴马臣芝士鸡翼(+$28) 🪄7/10呢个系跟餐另外加钱叫鸡翼外表香脆,入面充满肉汁食落系咸香芝士味,但唔知点解觉得有啲奇怪,但系接受到嘅味道😂~~~⭐️回头指数🌕🌕🌕🌗🌑最欣赏嘅就是所有食物都系即叫即整🔥为味道加左唔少分👍🏻我地个
直至有一日朋友推荐,我先留意到原来个度有间餐厅🤭
~~~
🍲洋葱蘑菇汤🪄7/10
虽然系lunch set附送嘅,但非常足料
汤非常浓而去惹味,馅料都好味,啱晒我呢啲钟意重口味嘅人😆
不足之处就系黑椒落得重手左🤐
🍕芝士四重奏($116)🪄6.7/10
点知食落唔系太啱我地口味🥴
批厚度适中,但咬落较韧
一开始以为有咁多芝士一定有拉丝,点知冇😂😂
🍝肉酱千层面($78)🪄7.6/10
呢个有惊喜!😋😋
肉酱好香,味道同平时出面食到嘅有啲唔同
即叫即整,热辣辣食好正!🥰
🐔蒜香巴马臣芝士鸡翼(+$28) 🪄7/10
呢个系跟餐另外加钱叫
鸡翼外表香脆,入面充满肉汁
~~~
⭐️回头指数🌕🌕🌕🌗🌑
最欣赏嘅就是所有食物都系即叫即整🔥为味道加左唔少分👍🏻
我地个阵经openrice预约有75折,所以折后食真系几抵,不过宜家睇翻已经冇左🙈
另外要讲下就系佢楼面得一个职员,虽然店面细,但好似都忙唔过黎。
有嘢要帮手都未必能即时回应,需要耐心等候😐