2021-10-02
平时lunch几钟意行过黎呢边食呢间cafe👯♀️同之前介绍过个嘅另一间一样,佢都系属于快食嘅西餐,但味道同埋份量都ok~~~~🦞芝士焗半边波士顿龙虾拼香煎鸡扒($67)🪄6.5/10有同事食过呢个餐话唔错,所以今次就试试佢😛今次个块鸡扒比上次同事食个旧细块好多🥲可能一只手掌都冇,见到有啲失落🥲鸡扒味道普通,煎得唔算香口,不过好在冇鸡臊味龙虾味道就不过不失,有少少膏不过餐牌写系芝士焗,但我食落觉得似白汁多啲😅.🐂纽西兰西冷牛扒配洋葱汁($54)🪄6.8/10对比前者,我觉得呢个好食好多😂外脆内嫩,有牛味,但厚身啲个位就鞋鞋地🤭虽然唔可以同百几蚊一块嘅对比,但起码食得出唔系最cheap嘅茶餐厅牛扒但系佢个洋葱汁唔多掂,配牛扒食有啲奇怪配嘅薯角都正,佢系正常味道但够大旧,就算冻左都依然脆脆地👍🏻.🍝香草三文鱼意粉($52)🪄5.9/10块鱼系ok嘅,但呢度啲意粉真系唔多掂…之前都食过另一款意粉,浸味系中学饭盒个只味🤧如果黎食千祈唔好拣意粉类嘅餐😖~~~⭐️回头指数🌕🌕🌗🌑🌑斋评论味道嘅话佢就一般般啦但以荔枝角lunch黎讲佢算少贵,但都尚可接受😂
~~~
🦞芝士焗半边波士顿龙虾拼香煎鸡扒($67)🪄6.5/10
有同事食过呢个餐话唔错,所以今次就试试佢😛
鸡扒味道普通,煎得唔算香口,不过好在冇鸡臊味
龙虾味道就不过不失,有少少膏
不过餐牌写系芝士焗,但我食落觉得似白汁多啲😅
🐂纽西兰西冷牛扒配洋葱汁($54)🪄6.8/10
对比前者,我觉得呢个好食好多😂
外脆内嫩,有牛味,但厚身啲个位就鞋鞋地🤭
但系佢个洋葱汁唔多掂,配牛扒食有啲奇怪
🍝香草三文鱼意粉($52)🪄5.9/10
块鱼系ok嘅,但呢度啲意粉真系唔多掂…
之前都食过另一款意粉,浸味系中学饭盒个只味🤧
如果黎食千祈唔好拣意粉类嘅餐😖
~~~
⭐️回头指数🌕🌕🌗🌑🌑
斋评论味道嘅话佢就一般般啦
但以荔枝角lunch黎讲佢算少贵,但都尚可接受😂