2023-10-23
☕️.下个月开始就要喺荔枝角区返工,所以系时候搜罗一下附近嘅平民餐厅,比我遇上Baron cafe & restaurant,位置喺工业区度,但入到去又大又舒服,最紧要系啲嘢食抵食又饱肚👍🏻.🍜 B6 早餐 蕃茄浓汤螺丝粉餐 $38加奶油脆猪 +$8法兰克福肠煎蛋配薯饼 +$6市面嘅港式茶记都系通粉做面底,但呢间餐厅会以螺丝粉做面底,大条得嚟又饱肚🤭 奶油脆猪脆又大份.🍽️ B13 美式早餐套餐加多士 $40农场鸡扒炒蛋肠仔转 牛角酥 +$5配薯饼 +$6鸡扒除了厚身之外,肉质亦十分软嫩🐔 炒蛋同肠仔嘅味道也不过不失,配上牛角酥同薯饼嘅酥脆口感整体嘅感觉更为平衡.🍯 热海盐焦糖咖啡 $24(跟餐加$8)转大杯 +$5大杯以金属铜杯送上,保温得嚟味道不会变,味道刚刚好.☕️ 热云呢拿咖啡 $24(跟餐加$8)转大杯 +$5咖啡口感顺滑浓郁,云呢拿嘅香气中和咗咖啡嘅味道,平日喜爱喝鲜奶咖啡嘅人可以尝试一下这杯咖啡特饮.餐厅设计以黑色配原木为主,行工业风,衬返荔枝角区环境,但不忘为餐厅增添一点时尚感。职员亦会提醒食客点餐嘅份量,以免做大嘥鬼👻 整体感觉都很好👍🏻💰没有加一服务费
🍜 B6 早餐 蕃茄浓汤螺丝粉餐 $38
炒蛋
肠仔
转 牛角酥 +$5
配薯饼 +$6
🍯 热海盐焦糖咖啡 $24(跟餐加$8)
转大杯 +$5
大杯以金属铜杯送上,保温得嚟味道不会变,味道刚刚好
☕️ 热云呢拿咖啡 $24(跟餐加$8)
转大杯 +$5
💰没有加一服务费