2024-05-09
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【荔枝角亲民台菜|🌬️超人气正宗牛肉面】之前系旺角试过一次,突然间见到荔枝角开左分店,一于就去试下啦!!.🐨台湾肠便当 $58推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️所有便当晏就叫就会搭配三款前菜,今次前菜有面筋、萝卜、卤蛋,令到成个便当都更加丰富!饭系卤肉饭,半肥半瘦嘅五花腩肉,唔会觉得好腻,油香同香味都好十足,大大增加咗饭嘅口感同埋美味程度!台湾肠切片煎香,加埋蒜片更惹味,啱晒重口味人士食~.🐨红烧牛肉面 $69推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐红烧牛肉面汤头好浓郁,饮左几口都唔会好重味精,唔错!牛肉应该经过长时间炖煮,煮得好嫩滑、肉质软腍,份量仲要多到好夸张,应该有7-8块,每块嘅份量都唔细添!因为煮到个熟度都岩岩好,令面条变得好弹牙、好挂汤~整体都好好,难怪系招牌菜...——☼——☼——☼——☼——☼——阿木台湾面📍地址:荔枝角长顺街15号D2 Place TWO 1楼102号舖🐨推荐度:😋😋😋😋/5 💰人均价格:$50-100🪸环境:👾👾👾👾🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡🛠️分类:#HTB荔枝角 #HTB台湾菜.#荔枝角美食 #荔枝角 #台湾
#HTB美食推介
🪸环境:👾👾👾👾
🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分类:#HTB荔枝角 #HTB台湾菜
#荔枝角美食 #荔枝角 #台湾菜 #台菜 #台湾肠 #便当 #牛肉面 #美食推介