2020-07-06 170 浏览
工厦隐世餐厅越嚟越多,除咗观塘区,荔枝角都系另一个热点。今日就去咗为于荔枝角嘅FAB Kitchen食晏,食完晏仲可以去D2/长沙湾MCL睇返场戏。都真系好方便嫁。FAB Kitchen嘅Lunch Set包括咗一款前菜、主菜、餐饮同甜品。蘑菇忌廉汤:好香浓嘅蘑菇味,而且每一口都食到打碎嘅蘑菇粒。烧黄桃配巴马火腿:摆盘非常好咁靓。巴马火腿肉质柔软、甘甜芳香、味道细致,配上烧过嘅黄桃,佢为starter非常之一流。水牛芝士菠菜意大利云吞:FAB嘅意大利云吞系正方形嘅Ravioli。我本身好中意食Ravioli,但好多餐厅都用咗近年比较热门嘅黑松露/松露油,而我个人就对黑松露/松露油一般,所以都好无奈。好难得见到FAB嘅Ravioli系水牛芝士,所以就点咗依个喇,而且只系$98好抵食。汁料嘅水牛芝士非常好香,一定要连埋汁食先得。BBQ酱烧猪仔骨配薯条:另一个主菜就拣咗BBQ酱烧猪仔骨。猪仔骨烧得刚刚好,肉非常之嫩滑,而且轻轻用刀一切,肉就好轻松咁离开哂条猪仔骨,完全唔会好似其他店食猪仔骨咁,啲肉黏哂骨食唔到。是日甜品系柚子奶冻。虽然系奶冻表面上加上柚子肉同柚子酱,但奶冻有重新调味,唔系无落

蘑菇忌廉汤:
好香浓嘅蘑菇味,而且每一口都食到打碎嘅蘑菇粒。
蘑菇忌廉汤
餐包

烧黄桃配巴马火腿:
烧黄桃配巴马火腿

水牛芝士菠菜意大利云吞:

BBQ酱烧猪仔骨配薯条:
BBQ酱烧猪仔骨配薯条

是日甜品系柚子奶冻。虽然系奶冻表面上加上柚子肉同柚子酱,但奶冻有重新调味,唔系无落工夫嫁。
柚子奶冻
Peppermint  tea