餐厅: 榮華南洋冰室
资讯:

2018-10-10 345 浏览
本人在中环返工~ 自然放假免得过都唔会去中环, 今日有朋友约去中环扮伪文青,小清新, 影下相食下TEA, 横惦无野做咪去下啰~ 行完PMQ个边, 向上环行, 发现在一间食主打东南亚风味既冰室(荣华南洋冻室), 又行到攰攰地就坐低食佢啦~ 未入去之前已经俾佢既地板同招牌吸引住~ 好星加波FEEL~ 打卡一流~ 打开个MENU, 已经俾一个叫南洋特色常餐吸引住~ $58 有一个粉面+ 炒蛋+火腿+肠仔+牛油多士+饮品, 啱哂大食既朋友~个面仲可以拣福字面~ 真系出咗黎做野之后都好耐冇食过福面~ 好有儿时味道丫~ 另外再叫咗个咖吔西多士, 咖吔哩家野真系有二十年无食过~ 点可以唔收丫~ 西多士入面满满都系咖吔, 劲香口~ 我可以话系我食过最好味既西多士~ 可能我仲意食咖吔啦~ 不要插~ 值得推介的优闲冰室

值得推介的优闲冰室
2018-10-07