2014-12-06 2660 浏览
同事饭聚前买件饼医肚先,上网见呢间口碑唔错!3D蛋糕造型吸引!(不过得我唔会买一个大蛋糕 )门面系一间好普通屋邨面包店,入内见一个大雪柜,有好多切饼!卖相朴实唔花巧!价钱仲好街坊价,好吸引!柜台阿姐好豪爽,我要两样「椰汁荷包蛋」($13)同「奥大利柠檬芝士饼」($18),食两件都唔使出面一件西饼嘅价钱,而且size唔细!好吸引!去到酒楼打开袋食!椰汁荷包蛋:卖相赢晒,好得意,椰汁滑溜,椰汁榚唔过甜,中间蛋黄以为系蜜桃,原来系芒果味布甸,一样香滑!奥大利柠檬芝士饼:其实唔知奥大利风味系点样!切饼有用纸封好切口!防止变干!味道有惊喜,芝士蛋糕好滑溜,淡淡芝士及柠檬味,好清新!唔会过甜,饼底系软蛋糕,唔系消化饼底!好轻盈嘅感觉!外卖袋朴实,一个简单鸡皮硬底小手挽袋!店员阿姐好爽手,比较粗豪,唔系无礼!屋邨饼店都有大惊喜!

屋邨饼店都有大惊喜!
椰汁荷包蛋
奥大利柠檬芝士饼