2023-07-21 127 浏览
/𝑯𝒂𝒓𝒃𝒐𝒖𝒓 𝑱𝒐𝒆 🇭🇰/#sa上环篇 #sacafe篇 ➖➖➖<荷里活道咖啡小店⛵️☕️> ➖➖➖几个月无行过荷里活道呢边 除咗多古迹文物仲越嚟越多cafe 上星期行过见又多左一间cafe 😍虽然店舖唔算好大 以轻食、蛋糕、咖啡为主不过感觉几清新⛵️后来知道原来佢地嘅店名同帆船logo 都有特别意思 就系港口嘅中途站☺️顺带一提 佢地7月尾前咖啡都有一送一优惠! ➖➖➖1️⃣Coconut black $55 夏天总系觉得几适合饮椰子+咖啡~ 感觉好清新用左coconut water + 薄荷syrup同double espresso 入口较为平衡 薄荷味都唔会抢过左咖啡味不过觉得椰子味可以再重啲🫶🏻同埋有番个渐层就更吸引😆➖➖➖2️⃣Flat White $45 用左偏向fruity 嘅埃塞俄比亚水洗同日晒豆 带橘子、花香同莓风味~ 同样都几balance 唔会太过酸👌🏻➖➖➖3️⃣Handmade BlackBerry basque cheesecake $45 cake set 配咖啡/茶 有减-$10 优惠蛋糕嘅款式当日有三、四款 食左呢款黑莓芝士蛋糕 质感软滑 较一般嘅腍
/𝑯𝒂𝒓𝒃𝒐𝒖𝒓 𝑱𝒐𝒆 🇭🇰/
#sa上环篇 #sacafe篇
<荷里活道咖啡小店⛵️☕️>
几个月无行过荷里活道呢边
除咗多古迹文物仲越嚟越多cafe
上星期行过见又多左一间cafe 😍
虽然店舖唔算好大
以轻食、蛋糕、咖啡为主
不过感觉几清新⛵️
后来知道原来佢地嘅店名同帆船logo
都有特别意思 就系港口嘅中途站☺️
顺带一提 佢地7月尾前咖啡都有一送一优惠!

1️⃣Coconut black $55
夏天总系觉得几适合饮椰子+咖啡~
感觉好清新
薄荷味都唔会抢过左咖啡味
不过觉得椰子味可以再重啲🫶🏻
同埋有番个渐层就更吸引😆
Coconut  black

2️⃣Flat White $45
用左偏向fruity 嘅埃塞俄比亚水洗同日晒豆
带橘子、花香同莓风味~
同样都几balance 唔会太过酸👌🏻
Flat  white

cake set 配咖啡/茶 有减-$10 优惠
蛋糕嘅款式当日有三、四款
食左呢款黑莓芝士蛋糕 质感软滑
较一般嘅腍身啲!
配埋blackberry 果jam 食酸酸甜甜~
蛋糕都几重芝士味 有啲莓核
莓味再浓啲就好了☺️