餐厅: Greenhouse
资讯:

2020-10-30 502 浏览
早排去左铜锣湾行街食饭,黎到time square食通天觅食,呢间餐厅地方算大,加上柔和灯光,环境都几优雅。食物方面,款式超多兼有特色,卖相亦唔错,所以都吸引到我食欲。椰香青咖喱青口、蚬青咖喱汁甜甜地冇乜辣味,青口同蚬算新鲜煮到入晒味,加埋d咖喱汤汁一齐饮好味道,可惜佢只系附送三块法式面包用嚟点汁真系唔够喉。龙虾鹅肝星洲炒米配西班牙火腿咁样嘅配搭都系第一次,味道偏咸好惹味,啱晒重口味嘅朋友,龙虾肉唔算多,鹅肝肥美入口即溶,加埋火腿仲有其他配料口感丰富,食到停唔到口。烤美国顶级肉眼扒呢个就中规中矩,牛味唔算浓,佢本身已有啲咸味,所以唔使点烧汁同埋海盐已经OK,肉质算嫩口,始终不及steak house 咁讲究。Apple crumble份量多味道ok, 入面有好多苹果肉唔太甜,略嫌上面嘅饼碎唔够脆。行完街嚟呢度食下野都不失为一个唔错嘅选择!

烤美国顶级肉眼扒

Apple crumble

行完街嚟呢度食下野都不失为一个唔错嘅选择!

烤美国顶级肉眼扒
Apple crumble