2024-09-12 260 浏览
尖沙咀嘅餐厅选择真系好多,呢间系朋友推介嘅Omakase🍣菜式几有gimmick,好味又好睇👍👍晚市有三个套餐拣,我哋拣咗Omakase Moon🌕好丰富🙈🙈先上一款前菜,系鲍鱼车海老🦐佢上面有一个鲍汁啫喱,好特别,而且好refreshing。然后会有五款刺身🐟‣第一道刺身已经好吸引,泡泡入面系伊左目同甜虾 , 两样包住一齐食,再加上酸汁~‣三文鱼籽海胆 佢嘅鱼籽系自己腌制 好爽口,入口有爆开嘅感觉,亦都好甜‣北海道象拔蚌 冇太多调味,主要品尝佢嘅鲜味~唔错呀!‣北海道毛蟹 佢亦系配咗海胆,啖啖肉之余加埋海胆又爽creamy😝‣狮鱼 佢系大条既油甘鱼,轻轻火炙过后更加肥美~而我都几欣赏呢度嘅过场料理,烧穴子冬瓜煮~两样都煮到好嫩好入味!都算系我最钟意嘅一道菜之一呢个set有10件寿司,前五件都系常见嘅鱼类,真鲷、帆立贝、深海池鱼、地金目鲷。整体都系简单调味,食得出佢嘅鲜甜,当中地金目鲷几出色,够肥美~石垣贝都好新鲜!你睇吓佢缩得几多!然后有较浓味嘅银鳕鱼、赤身、喜之次同中拖罗,感觉呢几款鱼更加出色,赤身同中拖罗系来自同一条鱼,肉质好滑,味浓但无任何一点点腥味。但我都系更喜欢佢嘅喜之次

‣北海道象拔蚌 冇太多调味,主要品尝佢嘅鲜味~唔错呀!
‣狮鱼 佢系大条既油甘鱼,轻轻火炙过后更加肥美~

然后有较浓味嘅银鳕鱼、赤身、喜之次同中拖罗,感觉呢几款鱼更加出色,赤身同中拖罗系来自同一条鱼,肉质好滑,味浓但无任何一点点腥味。但我都系更喜欢佢嘅喜之次!

海胆寿司份量都好多,今晚食咗好多海胆好满足🙈🙈师傅仲会撒上金箔同淡雪盐~靓之余我都好钟意淡雪盐同海胆呢个配搭

‣ Omakase Moon $1580
[#fatpet_japanese]