2022-11-26 931 浏览
见到有人介绍哩间新餐厅,就同朋友黎食庆生饭,推荐哩间呀👍🏻我地order左共12道菜式既OZAKAYA 尝鲜套餐,$980/位。埼玉县果糖蕃茄(柚子软冻)一道好开胃既前菜,配上清酒,先打开味蕾。季节时令(刺身 + 寿司)共8款时令刺身及寿司,每款都好新鲜,其中来自兵库县武士蚝鲜味十足,油甘鱼同吞拿鱼都鱼香可口。烟熏牡丹海老(北海道带子慕丝)用上樱花木来烟熏出场,视觉同香气都好吸引,底部既mousse 几特别,夹住带子同海老,都系一道清新前菜。海胆多士(松露酱)除左刺身,哩个多士系我第二喜爱菜式。海胆新鲜creamy,份量十足,好正。和牛他他(萝卜,阿根廷青酱)薄切和牛,配上青酱,哩个组合新鲜。车海老. 日本野菜天妇罗哩个set真系好丰富,未到主食已经试左咁多唔同既前菜,其实都开始饱饱地。天妇罗既炸浆好簿,热辣辣。甘鲷立鳞烧(蕃茄味噌酱)哩个菜式都相当考功夫,鳞片炸至见身,鱼肉鲜嫩。M6和牛后腰肉五成熟上台,颜色粉嫩,美味。和牛高菜御饭(鲑鱼籽)食完主食都未完嫁,仲有碗和牛饭,饭中食到舞茸菇既香味,食完好饱呀!北海道奶脆(红豆 牛奶雪糕)哩道甜品加入左紫苏叶好特别,食埋个雪糕好满足呀,朋
见到有人介绍哩间新餐厅,就同朋友黎食庆生饭,推荐哩间呀👍🏻

埼玉县果糖蕃茄(柚子软冻)
一道好开胃既前菜,配上清酒,先打开味蕾。

季节时令(刺身 + 寿司)
共8款时令刺身寿司,每款都好新鲜,其中来自兵库县武士蚝鲜味十足,油甘鱼同吞拿鱼都鱼香可口。

烟熏牡丹海老(北海道带子慕丝)

海胆多士(松露酱)

和牛他他(萝卜,阿根廷青酱)
薄切和牛,配上青酱,哩个组合新鲜。

车海老. 日本野菜天妇罗

甘鲷立鳞烧(蕃茄味噌酱)
哩个菜式都相当考功夫,鳞片炸至见身,鱼肉鲜嫩。

M6和牛后腰肉
五成熟上台,颜色粉嫩,美味。

北海道奶脆(红豆 牛奶雪糕)
哩道甜品加入左紫苏叶好特别,食埋个雪糕好满足呀,朋友都表示哩餐生日饭佢好钟意。

Cocktail
Ozatini $138
Golden Luna $138
哩2杯cocktails 都好靓呀,2杯都好易入口,特别喜欢golden luna,中意茉莉花香味。
  • 尝鲜套餐