2019-03-27 50 浏览
之前在大围返咗3年工一直在A出口出,都无去过另一边D出口,原来系有另一个新天地。旧同事住在嘉径苑,佢话搭小巴同行路差不多时间,所以选择行路。一边行,一边经过田心、云叠,好舒服!由于一朝早食咗丰富早餐,午饭时间唔系咁饿,呢个时候食车仔面就最好,所以拣咗呢间个名咁straightforward的小小餐厅😂旧同事话听闻呢间店有十几年,一直做到而家,大家都食开~不过太隐秘啦,唔系住呢度既话,好少行到咁入,睇黎真系做街坊生意去到打开餐牌见到有糖水,其实好想食,但系我惊自己好快又饿,所以都系拣番车仔面啦,糖水就留番下次仲有机会先食(就黎夏天㖞,唔知有无夏天版糖水呢?有小食仲有饭食😂睇黎只系做车仔面系唔足够呀,都要搞搞新意思吸引客人拣三𩠌一面,贪有豆浆送~一上菜,哗一声,菜心份量好足😍好少见车仔面俾咁足料,好感动。另外系猪颈肉,我成日凝住会系泰式猪颈肉,不过呢种做法都好食!然后芝心丸都OK~面的份量都好多,我食剩咁多:个碗好深,下面仲藏住好多面🙈真系大件夹抵食呀旧同事都系食呢个餐~不过我挂住食,无影佢啲𩠌😂😂😂最后的最后,临走前见到有森美个样😂

有小食

拣三𩠌一面,贪有豆浆送~

面的份量都好多,我食剩咁多:

个碗好深,下面仲藏住好多面🙈真系大件夹抵食呀

旧同事都系食呢个餐~不过我挂住食,无影佢啲𩠌😂😂😂

最后的最后,临走前见到有森美个样😂