2024-10-05
旺角西洋菜街食店林立,星期日晚行完金鱼街之后黎菜街医肚,行过呢间山东小城,以为食D古怪山东菜,其实原来主打北方手打饺子,仲有我喜爱嘅羊肉饺子添,于是入去啦,晚上8点15分左右,全店坐满人,座位不多,等了一阵有位!我哋点左主菜砂锅云吞鸡、砂锅酸菜鱼、羊肉馅饼、红烧牛肋肉。砂锅云吞鸡-冇谂过咁大锅,有六大粒云吞每粒大过乒乓波,白切鸡肉非常嫩滑,鸡皮油光饱满食咗两粒云吞之后开始饱饱地!砂锅酸菜鱼-份量不少,好足料,鱼片有好多片,而且都好嫩滑冇腥味😋😋配有粉条羊肉馅饼-热辣辣上枱,饼皮煎得好香脆,馅料好juicy, 咬落爆汁😋,一定要趁热食红烧牛肉-是小食,牛腩炆得好腍,同牛腩面D牛腩味道差唔多😋加埋特饮:百香果疏打、龙眼冬瓜蜜🍹是日晚餐食到饱饱!本来想食饺子,太饱食唔落,下次再嚟试佢出名饺子吧!佢有晚市套餐,$5x-$7x, 加$1x 追加小食。旺角食嘢呢个价位确系抵啦!味道性价比环境服务
我哋点左主菜砂锅云吞鸡、砂锅酸菜鱼、羊肉馅饼、红烧牛肋肉。
红烧牛肉-是小食,牛腩炆得好腍,同牛腩面D牛腩味道差唔多😋
加埋特饮:百香果疏打、龙眼冬瓜蜜🍹
性价比