2023-02-01
📍旺角 十字冰室话说我最近口味渐趋麻甩,愈来愈多蒲茶记☕️讲起茶记经典,菠萝油奶茶走唔甩啦 - 今日就集中讲菠萝包。除咗夹牛油整菠萝油之外,近呢几年愈来愈兴用菠萝包夹住其他食物,开阔菠萝包嘅舞台,而又出奇地夹🌟今次我就拜访咗十字冰室,叫咗份「自己友菠萝包」🍞咁自己友,究竟内有咩干坤呢?入面包嘅嘢其实好简单 - 芝士、餐肉同炒蛋🧀️🥚材料虽然简单,但系加埋都好吸引 - 芝士好足料、餐肉煎到脆边、配埋十字冰室嘅招牌牛奶炒蛋夹喺本来就热辣辣嘅菠萝包入面❤️都明白点解食完会变自己友😂十字冰室都有啲分店唔难揾嘅,揾日有麻甩佬味茶记calling嘅时候咪嚟试试咯~#菠萝包最新食法 #自己友菠萝包 #芝士餐肉炒蛋菠萝包 #十字冰室 #旺角 #mongkok #ohhejfoodie
#旺角 #mongkok #ohhejfoodie