餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

唔洗去深圳都可以食到烤鱼啦!😏小编最近发现尖沙咀开左一间餐厅—「小鱼儿」,主打川味烤鱼,而家边到都去唔到,就黎食个烤鱼当自己返左深圳食好西啦! 烤鱼有7款口味选择, 有辣有唔辣,任君选择! 嗜辣嘅foodie可以试下青椒BB豆花、活火山🌋泡椒剁椒豆花, 唔食得辣嘅可以食白鱼汤黄金蒜香豆花和老坛酸菜豆花, 想试d特别d嘅口味可以试下泰皇冬阴公海鲜、养生花胶虫草香辣豆花、菠萝香辣豆花, 都几新颖!😯 拣完口味就可以拣烤鱼嘅种类, 烤鱼种类选择有4款, 有海鲈鱼、江团鱼、比目鱼柳、沙巴龙趸, 每一种鱼都有不同嘅卖点。😏 辣度由不辣到大辣都有, 更有细分至小麻到大麻, 切合所有foodie嘅口味,梗有一款啱你心意~😂 最后我地拣左⭐️推荐❗️菠萝🍍香辣豆花烤海鲈鱼($298) 要左小麻小辣, 食开谭仔小辣嘅小编就觉得可以再辣d, 大家自己可以参考下!😂 以新鲜菠萝配上海鲈鱼, 甜中带辣,几惹味!😋 放在四角嘅豆花吸晒汤汁嘅精华, 味道香浓,口感滑嘟嘟,正! 小编就觉得海鲈鱼🐟性价比最高, 肉质软嫩滑溜,鱼味香浓,又唔会觉得腥, 都算系多肉少骨,
唔洗去深圳都可以食到烤鱼啦!😏
小编最近发现尖沙咀开左一间餐厅—「小鱼儿」,主打川味烤鱼,
而家边到都去唔到,就黎食个烤鱼当自己返左深圳食好西啦!

烤鱼有7款口味选择,
有辣有唔辣,任君选择!
唔食得辣嘅可以食白鱼汤黄金蒜香豆花和老坛酸菜豆花,
都几新颖!😯
拣完口味就可以拣烤鱼嘅种类,
烤鱼种类选择有4款,
有海鲈鱼、江团鱼、比目鱼柳、沙巴龙趸,
每一种鱼都有不同嘅卖点。😏

辣度由不辣到大辣都有,
更有细分至小麻到大麻,
切合所有foodie嘅口味,梗有一款啱你心意~😂

最后我地拣左⭐️推荐❗️菠萝🍍香辣豆花烤海鲈鱼($298)
要左小麻小辣,
食开谭仔小辣嘅小编就觉得可以再辣d,
大家自己可以参考下!😂
以新鲜菠萝配上海鲈鱼,
甜中带辣,几惹味!😋
放在四角嘅豆花吸晒汤汁嘅精华,
味道香浓,口感滑嘟嘟,正!
小编就觉得海鲈鱼🐟性价比最高,
肉质软嫩滑溜,鱼味香浓,又唔会觉得腥,
都算系多肉少骨,
啱晒唔识食有骨鱼嘅小编😂,
最重要系价钱系最便宜,抵食!😏
如果钟意食肉质较结实,就要试江团鱼~
不过最有咬口嘅梗系非沙巴龙趸莫属啦!😏
菠萝香辣豆花烤海鲈鱼
食完烤鱼,仲可以添加配菜,
有咁正嘅辣汤,
梗系要食个吸汤嘅圆薯粉($28)啦,
烟韧q弹,挂汤入味!⭐️推荐❗️
圆薯粉
如果唔食烤鱼,仲有川味鸡煲、串烧食!😏
圆薯粉