2024-07-08
好耐冇烚下烚下,呢日同朋友去咗大滚友打边炉,餐厅装潢走新潮宫廷风,播放着轻快嘅香港流行音乐,好有气氛!汤底必选花胶鸡锅,有半只同一只选择。我哋拣咗半只,好足料!鸡肉肉质结实,花胶足足有两大块,充满骨胶原,非常滋润!牛肉拼盘(细)牛肉拼盘一上枱就烟雾弥漫,超级打卡!细拼盘都有七个部位,款式好多样化!最特别系有牛黄喉,口感又爽又弹,肉质细致。手切牛颈脊脂肪分布平均,肉味浓郁。雪花肥牛都入口细腻。手打鹅肝墨汁墨鱼丸手打丸口感弹牙,加咗软滑嘅鹅肝,口感丰富。伊比利亚橡果猪一打开盖又会喷烟,卖相一流!猪肉脂肪分布平均,口感嫩滑,又不失肉味,推荐!大滚友杂菜拼盘年纪大咗,打边炉一定要食啲菜!呢个杂菜拼盘款式好多,份量足,杂菜都好新鲜!澳洲带子带子新鲜柔软,厚切都令到吃起来更有口感!火焰焦糖豆腐花估唔到打边炉都有打卡甜品食!呢度嘅火焰焦糖豆腐花都系招牌,豆腐花以木桶上,店员即席倒上酒精,视觉效果十足!
牛肉拼盘(细)
手打鹅肝墨汁墨鱼丸
手打丸口感弹牙,加咗软滑嘅鹅肝,口感丰富。
伊比利亚橡果猪
大滚友杂菜拼盘
澳洲带子
带子新鲜柔软,厚切都令到吃起来更有口感!
火焰焦糖豆腐花