2023-01-21
环境满分、highly instagrammable o既私房菜西餐厅,近窗o个边有著如宫廷般o既格调,内里则由彩绘与挂画带出艺术馆o既气息;深红色o既墙身映衬住snooker 台,也有股private club house o既味道。台上太多props 又蜡烛又花花又橄榄油做陪衬,配上油画设计o既餐垫,随手hea 影都能影出大师级o既作品,未计餐厅自己d 华丽背景,打咭一流呀!挪威雪蟹田园沙律o既蟹肉鲜甜,而欧陆式前菜小食系一客鱼子酱玉子,粒粒黑鱼子矜贵之致,微腥口感,丰沛滋味。烧美国猪肋骨配烧烤汁(跟餐$298 未加一) o既酱汁浓厚,味道酸甜,是灵魂之所在~薯角属于比较生一点o既煮法,配上牛油果酱,富有美式风情。炭烧素汉堡扒慢煮格宁兰比目鱼柳伴炭烧洋葱焗大啡菇(跟餐$378) 更为吸引,标榜为半素o既健康晚餐,大啡菇食落juicy,汉堡扒虽然系素肉但口感与普通肉无异,另外仲有一份烧蒜,成份餐o既配搭令我很满意。朋友试o左一杯玫瑰三高茶,menu 提到得到有机认证能够抗氧化,应该会几唔错。我则来一杯水蜜威尼斯(加$28),系意式风情o既雪糕mocktail,想讲超好饮,同埋有住渐变
朋友试o左一杯玫瑰三高茶,menu 提到得到有机认证能够抗氧化,应该会几唔错。我则来一杯水蜜威尼斯(加$28),系意式风情o既雪糕mocktail,想讲超好饮,同埋有住渐变o既颜色,影相够晒靓……
西餐当然唔少得甜品,特别想赞个natvia 法式焦糖炖蛋,佢唔似一般类似布甸o既texture,反而呈膏状,甜甜的又奶香浓滑,不可多得。