2014-07-15
妈妈生日正日,蛋糕当然唔可以马虎!其实一早已经心思思想试歌赋街既Ms B’s Cakery!Lunch hour得一个钟,以光速行去歌赋街!原本只想买一件taster,但发觉原来好细件架ja,而且姐姐话无一件既盒,所以决定买3件,因为有折的!实在有好几款都好想拣,不如就以外貌拣几件最靓既比妈妈啦!SUNSHINE第一眼就比上面既花花吸引左!其实佢系lemon加上poppy seed!蛋糕非常松软,lemon味清新十足,唯独上面既糖花太硬完全唔食得。BETTER THAN SEX萝拔妹系朱古力痴~ BETTER THAN SEX既朱古力味非常非常浓郁,而且质地非常dense,每一口都把双唇黏住!另外蛋糕中间亦夹住一层脆脆,给你另一种口感!LADY IN RED拣呢款既原因系荔枝味!萝拔妹对荔枝味既甜品、蛋糕甚有好感,幸好这里的荔枝蛋糕味道来得自然而且慕丝质地轻柔,面的jelly甜而不腻,亦是另一清新之选!萝拔妹觉得Ms B既蛋糕味道未至于令人惊叹,但卖相实在是能够迷倒一众女士!希望下次能够再试试其它款美丽动人的蛋糕希望妈妈生日快乐身体健康!!
实在有好几款都好想拣,不如就以外貌拣几件最靓既比妈妈啦!
SUNSHINE
BETTER THAN SEX
LADY IN RED
希望妈妈生日快乐身体健康!!