2023-06-21
餐厅有几间分店,我之前都分别有去过佐敦同埋荃湾黎间餐厅,装修风格相类似但系detail 位各有特色,荃湾分店以编织为主题,相当特别同有心思门口位置好似嘅打卡七彩灯房都系每间分店唔同🤣/黑蒜猪骨锅 $328/次次去都系食个个牛奶锅之前都有介绍过🤣今次试下新嘢,要左个猪骨汤底,初初惊黑蒜味道会好浓,但系食落非常香口,仲有益气活血嘅功效😳 猪骨汤底带点奶白色,味道浓郁,入面仲有4大旧猪骨,可以用饮筒食骨髓🦴/香江拼 $798/打卡必点📸 卖相超靓🤩 黎个全牛宴有好多唔同部分!分别有肥牛、牛白肉、牛仔粒、牛心顶、牛柏叶等等😳 味道各有特色,个人最钟意雪花均匀嘅肥牛🥰/七彩饺子 $108/颜色鲜艳吸睛🤩 皮薄馅靓,佢个皮薄得黎系有少少咬口嘅口感唔错🥟 每只颜色都分别有唔同馅料!🤍姬松茸野菌🖤蟹肉黑松露🧡金华火腿菜肉💛午餐肉粟米💚冬菇荠菜💙虫草花💜 和牛香莤饺/桃花源 $88/ 异世界 $88/饮品方面都好吸引,正系听个名已经觉得好特别!桃花源一上台侍应就会吹个烟熏气泡出黎,爆开个下烟雾弥漫几几有意境🤣 桃味梳打加左乳酸几开胃,入面仲有果肉!另外一杯异世界系奇异果加芦荟汁,奇异果做饮品感觉几新奇🥝
门口位置好似嘅打卡七彩灯房都系每间分店唔同🤣
💜 和牛香莤饺
七彩饺子
/桃花源 $88/ 异世界 $88/
桃花源/异世界
整体黎讲,食物质素唔错,打卡一流,餐厅装修有特色,店员服务都好好👍🏻